İlimizde Hayat Boyu Öğrenme Çalıştayı Düzenlendi
İlimizde Hayat Boyu Öğrenme Çalıştayı DüzenlendiÇalıştayın öncesinde Kültür ve Turizm Eski Bakanı Sayın Tınaz TİTİZ tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde “Türkiye’nin Yeni Üretim İhtiyacı, Sorgulama ve İnovasyon (Yenileşim)” konulu bir konferans verildi. Konferans, katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi ve soru-cevap kısmı ile sona erdi.
Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen çalıştaya Kültür ve Turizm Eski Bakanı Sayın Tınaz TİTİZ, Milli Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ, müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul-kurum yöneticileri, resmi-özel kurum-kuruluş yöneticileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ şunları söyledi.
“Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Yaygın Eğitim Çalıştayı’mızın ilimize, insanlarımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Değerli Katılımcılar;
Üzerinde yaşadığımız bu kürede meydana gelen sosyal, kültürel, ekonomik değişmeler bizleri gelişmeye zorunlu kılıyor. Mesleğimiz ve statümüz ne olursa olsun yaşadığımız dünyada çevremize kayıtsız kalamıyoruz. Onun için niteliğimizi, kabul edilebilirliğimizi artırma noktasında kendimizi yenileyip gelişmeleri takip etmemiz gerekmektedir. İşte burada yaygın eğitim kurumlarımızın önemi ortaya çıkmaktadır. Bu çalıştayla, herkesin bu manada duyduğu ihtiyaçları karşılayabilecek, kararlı adımlar atabilecek ve neticesinde inşallah daha fonksiyonel, daha faydalı bir hayat boyu öğrenme tesis etmiş oluruz. Bundan dolayı da bu çalıştayı ilimizde tertip eden öncelikle Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Tahsin KALAYCI’ya ve ekibine, Eski Bakanımız Tınaz TİTİZ Bey’e teşekkür ediyorum. Çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni eder, hazirunu saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Çalıştayda yaygın eğitim faaliyetlerinin amacı doğrultusunda kök sorunların cevaplandırılması, ortak akıl çalışması ile “yaygın eğitimin sorunlarına çözüm önerilerinin üretilmesi” yaygın eğitim faaliyetlerinin kalitesini artırmaya katkı sağlayabilecek bir strateji belgesinin hazırlanması amaçlanmaktadır.