TRABZON İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

EĞİTİMDE TEKNOLOJİK HAMLE

EĞİTİMDE TEKNOLOJİK HAMLE

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Müdürlüğümüzün yürüteceği 'İstihdama Eğitimin Teknolojik Katkısı' Projesi'nin sözleşmesi imzalandı.

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve Müdürümüz Hüseyin Burak Fettahoğlu tarafından sözleşmesi imzalanan proje kapsamında havacılık, 3 boyutlu modelleme ve tasarım ile robotik kodlama ve yapay zekâ alanlarında atölyeler kurularak öğrencilerin özel müfredatla ilgili sektörler için nitelikli iş gücü olarak yetiştirilmeleri hedefleniyor.

 "Teknolojinin üretim süreçlerinin tamamında etkin olarak kullanıldığı çağımızda teknoloji destekli öğretim, ülkelerin eğitim sisteminde kaçınılmaz bir unsur haline gelmektedir" diyen Genel Sekreter Adıyaman, 'İstihdama Eğitimin Teknolojik Katkısı' Projesi'nin ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve ortaya çıkan yeni iş kollarındaki açığı kapatmak için teknoloji destekli eğitime önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.  

Bölgedeki insan kaynağını geliştirmek gerektiğine vurgu yapan Adıyaman, "Buranın potansiyeli, bir seviye düzeyi var. Biz bu beceri düzeyini doğru şekilde değerlendirirsek memlekete hayırlı hizmetler noktasında hareket etmiş oluruz." dedi.

Bilginin tüm kaynakları harekete geçiren bir güç olduğunu ifade eden Müdürümüz Fettahoğlu ise, "Teknolojik gelişmelerin eğitimde kullanılması sayesinde özellikle öğrenciler, teknoloji ve öğretmenlerle etkileşimli bir çalışma ve iş birliğine girebilme imkânına kavuşuyor. 'İstihdama Eğitimin Teknolojik Katkısı' Projesi eğitim-öğretim süreçlerinde teknolojiden yararlanma çalışmalarına çok güzel bir örnek olacaktır. Verdikleri desteklerden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank'a şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Eğitimde teknolojik dönüşüme, gençlerin çağın gereksinim duyduğu nitelikte eğitimlere ulaşması sonucu istihdam edilebilirliklerinin artmasına ve ülkemizin belirlediği önemli milli stratejik sanayi atılımlarına nitelikli iş gücü olarak katkı sağlamayı amaç edinen projeden Trabzon genelindeki öğrenciler yararlanabilecek.

Proje ile Of ve Vakfıkebir ilçelerinde havacılık, 3 boyutlu modelleme ve tasarım ile robotik kodlama ve yapay zekâ alanlarında dörder adet olmak üzere toplamda 8 adet farklı atölye kurulacak.

Proje ile kurulacak havacılık ve uzay atölyesinde 60 saatlik 5 adet roket tasarlama ve üretim kursu, her biri 40 saatlik 4 adet drone uçuş eğitimi, robotik kodlama atölyesinde 60 saatlik robotik programlama eğitimi, siber güvenlik ve yapay zekâ atölyesinde 60 saatlik yapay zekâ eğitimi, 3 boyutlu modelleme ve tasarım atölyesinde ise 30 saatlik tasarım programları eğitimi verilecek öğrenciler, Teknofest ve TÜBİTAK projelerine katılım sağlayacak.

 

22-08-2022

 

 

 

 

 

 

Gülbaharhatun Mahallesi Hükümet Konağı 61040 Merkez / TRABZON - 0 462 230 20 94 (Santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.