TRABZON İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 Yılı LGS Tercih Danışmalığı

2020-2021 Yılı LGS Tercih Danışmalığı

Eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri tanımaları, mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerine uygun meslek alanlarına yönelmeleri ve bu doğrultuda tercih edebilecekleri okul, alan ve programları seçmeleri amacı ile sunulan profesyonel destek hizmetidir. Eğitsel ve mesleki rehberlik faaliyetlerinin bir parçası olan ve Bakanlığımızca sunulan tercih danışmanlığı hizmeti ile öğrencilere ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişleri aşamasında destek sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda yerine getirilecek olan tercih danışmanlığı hizmetinin  usûl ve esaslarının yer aldığı 2021 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu hazırlanmıştır.

Bu kapsamda İl /İlce koordinasyon kurulları ve  okullarımızda Tercih Danışmanlığı Birimleri kurulmuştur.


LGS Tercih işlemleri 5 Temmuz 2021 tarihinde başlayıp, 16 Temmuz 2021 tarihinde tamamlanacaktır.


Tercih danışmanlığı birimleri, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden hizmet verecek olup kendileri için planlanmış çalışma saatleri süresince EBA'da aktif olarak bulunacaklardır. Okullarda kurulan tercih danışmanlığı birimleri hiçbir surette yüz yüze hizmet vermeyecek olup RAM'larda kurulan tercih danışmanlığı birimleri ise EBA üzerinden hizmet verecek olmaları yanı sıra sadece internete erişimi olmayan ya da önceki yıllarda mezun olan öğrenci/bireyler için önceden planlanması koşulu ile yüz yüze hizmet verebileceklerdir.


LGS tercihlerinde sorumluluk Veli ve Okul Müdürlüklerine ait olup; öğrencilerin tercihleri öğrenci velisi ya da okul müdürlükleri tarafından sisteme girilir. Tercih danışmanlığı birimlerinde görevlendirilen rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar sisteme tercih girişinde bulunmazlar.


 

Tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize bu süreçte başarılar dileriz.

Gülbaharhatun Mahallesi Hükümet Konağı 61040 Merkez / TRABZON - 0 462 230 20 94 (Santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.