TRABZON İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Valimiz Sayın Yücel YAVUZ, İl Genelindeki Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Valimiz Sayın Yücel YAVUZ, İl Genelindeki Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi

2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesinde, Valimiz Sayın Yücel YAVUZ’un başkanlığında Milli Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ ve il genelindeki tüm okul müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Trabzon Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının pazartesi günü hayırlı bir şekilde başlamasını temenni eden Valimiz Sayın Yücel YAVUZ, “Önceki yıllarda sizlerin katkılarıyla eğitimde bir ivme kazanılmıştır. Okullarımızda imkânsızlıklar, sorunlar olabilir. Ancak bunların hiçbirisi mazeret değil. Türkiye’miz için bu yıl özellikli bir yıl. 15 Temmuz’u yaşayan, terör belasını yıllardır yaşayan ülkemiz üzerinde oynanan oyunları üst üste koyduğumuz zaman ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Biz, öğretimden ziyade eğitime önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Öğretim tabiî ki önemli, günümüzde bilgi teknolojisinin hat safhada olduğu bir çağda öğrenmek istediğiniz konuyu internetten öğreniyorsunuz. Eğitim, her şeyden öce geliyor.” dedi.

“Sizlere Emanet Ettiğimiz Çocukların, Türkiye’mizin Geleceği Olduğunu Unutmayın!

Okul müdürlerinin, 7 gün 24 saat esasına ve mantığına uygun olarak çalışmalarını talep eden Valimiz Sayın Yücel YAVUZ, “Türkiye genelinde ve  Trabzon’da sizlerin de bildiği üzere müfredatta bir takım değişiklikler ve düzenlemeler oldu. Mülki idare amiri olarak sizden 7 gün 24 saat esasına ve mantığına göre meseleye bakmanızı, sizlere emanet edilen çocuklarımızın, Türkiye’mizin geleceği olduğunu unutmamanızı arzu ediyorum. İdareciyiz, mutlaka sorunlarımız vardır. Okulda fiziki sıkıntılar olabilir, öğretmenlerimiz yeterli olmayabilir. Benzeri sorunları üst yöneticiler ve velilerle paylaşarak çözebiliriz.” dedi.

“Okullarımızın Fiziki Çevresinin Sağlıklı ve Güvenli Bir Alan Haline Getirilmesine Özel Ehemmiyet Vermeliyiz

Günümüzde okullarımızın güvenliğinin daha önemli hale geldiğini vurgulayan Valimiz Sayın Yücel YAVUZ, “Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde ailelerine ulaşması idarecilerimizin görevidir. Okul çevrelerinde muhtemel tehlikeler ve  risklere karşı bu sene biraz daha önem vermeniz gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzce “Güvenli Okul” projesi başlatıldı. İdarecilerimizin özel ehemmiyet vermesi gereken konu okulun fiziki çevresinin güvenli bir alan haline getirilmesi, okul gidiş gelişlerinin sağlıklı ve güvenli olarak yapıldığına dair kontrolünün yapılması, servis araçlarının kullanımı durumunda  emniyet ve yetkili otoritelerle konuşulmasıdır. Bu konu hiçbir zaman ihmal edilmemelidir.” dedi.

“Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığına Karşı Hedefte Olan Öğrencilerimizi Korumalıyız”

Uyuşturucu madde ve bağımlılığı ile mücadele konusunda kalabalık olan okullarımızdaki öğrencilerimize dikkatli yaklaşmanızı rica ediyorum. Öğrencilerimizin davranışlarından anlaşılabilir. Özellikle üniversite öğrencilerimizin ve lise öğrencilerimizin hedef kitle olduğu bilinmektedir.  Öğretmenlerimizle ortak bir toplantı yapıp öğrencilerimiz davranışsal olarak kontrol edilmesi gerekliliğini belirtmeliyiz.” dedi.

Eğitimin bu yılın öncelikli konusu olduğunu belirten Valimiz Sayın Yücel YAVUZ, “Güçlü, dinamik, milli değerlere bağlı bir gençlik yetiştirmekten başka bir çaremiz olmadığını biliyoruz. Öğrencilerimize rol model olacağız. Rekabet ortamı içerisinde dünyayla ve kendisiyle rekabet eden bir toplum olduğumuza göre her bir okulumuzdan yetişen öğrencimizin bu şiar ile yetişmesi boynumuzun borcudur. Okullarımızın eğitimdeki istatiksel durumunu idarecilerimizden aylık olarak istiyorum. Tüm dersleri çocuklarımıza sevdirmek için projeler yapalım. Öyle güzel bir nesil elimize teslim ediliyor ki ilgi ve alakayla Trabzon’un akademik başarısını yükseltebiliriz. Sıra dışı, ezber bozan, farklı ama tabii ki yararlı işlere kafa yoran bir ekip olarak 2017- 2018 eğitim-öğretim yılını bu mantaliteyle başlayıp devam ettirelim ve çok daha farklı bir neticeye ulaşalım.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ ise, ilimizdeki tüm okul ve kurum müdürlerine hitaben şunları söyledi:

“2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesi, eğitim hazırlıklarını burada müzakere etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu vesile ile hazirunu hürmetle, saygıyla selamlıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önceki yıl hem TEOG, hem de YGS-LYS’de ilimize sağlamış olduğunuz bu başarıda emeği olan özellikle öğretmen arkadaşlarıma bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Sadece akademik başarıda değil, çocuklarımızın yeteneklerini ve kişiliklerini geliştirme noktasında önemli etkisi olduğuna inandığımız sosyal sorumluluk projeleri olsun, TÜBİTAK projeleri olsun, sportif alanda, sosyal alanda, kültürel alandaki okullarımızdaki etkinlikler noktasında bundan önceki yıllara nazaran başarı çıtamızı çok yükseklere çıkarma noktasında ciddi emekleri var. Bundan dolayı başta koordinatör olarak kurum müdürlerimize ve bu çocuklarımızın ellerinden tutarak bu faaliyetleri gerçekleştiren öğretmen arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. 2017-2018 eğitim-öğretim yılına iyi bir başlangıç yapabilmemiz lazım. Geçen sene yaptığımız başarının üstüne koymamız lazım. Yeni eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

14-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-201714-09-2017

 

 

 

 

Gülbaharhatun Mahallesi Hükümet Konağı 61040 Merkez / TRABZON - 0 462 230 20 94 (Santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.