TRABZON İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Eğitimde Fatih Projesi Uygulamaları Hakkkında

 

 

 Fatih proje uygulamaları hakkında okullarımızdan gelen sorular üzerine genel bir bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Ekteki açıklamalar doğrultusunda işlerin yürütülmesini gerekmektedir.

1-Fatih Projesi ile ilgili arıza takipleri, (garanti ve cezaların uygulanması amacıyla) arızalar 444 7 555 numaralı Fatih Projesi Çağrı Merkezi aranarak çağrı kaydı oluşturulmalıdır. Başka bir numara veya yerel servisler aranıp arıza kaydı bırakılmayacaktır.

2-Eğitimde Fatih Projesi Faz2 okullarının internet altyapılarının fiber dönüşümleri devam etmektedir. Bu süreçte yapılan fiber yapılandırma sebebi ile tahtalarda internet olmayacak idari uçlarda internet olacaktır. Bakanlık tarafından uzaktan yapılacak testler sonrasında tahtalara gelen internet kalitesi (hızı) uygun bir seviyede olduğunda tahtalara internet verilecektir. Bu kalite sağlanamıyorsa yüklenici firmaların altyapı sisteminde gerekli ayarlamaları yaparak düzelteceklerdir. Okullar tarafından sınıflardaki AP(Acces Point) lere ve sistem odasına müdahale etmek (başka bir switch bağlamak, data uçlarının sırasını değiştirmek vb…) bu süreci olumsuz etkileyeceğinden ve testleri başarısız kılacağından kesinlikle yasaktır. Bu süreçte okullarımızın başvuru veya iş takibi yapmasına gerek yoktur. İlgili firmalar (Telekom ve Setim) konu hakkında bilgi sahibidir. Süreç İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi Koordinatörlüğünce takip edilmektedir.

3-Fiber VPN interneti bağlanan ve çalışır durumda olan okullarımız, eski ADSL bağlantılarını iptal ettireceklerdir. İlgili Okul bu bağlantı iptalini kendi başvurusu ile Telekom Müdürlüklerine veya abone merkezlerine yapabilmektedir. Ancak kurumun taşınması, kapanması v.b. durumlarda Fiber VPN internet bağlantısının iptali ve taşınması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi Koordinatörlüğüne başvurulması gerekmektedir.

4-Fiber VPN internet faturalarının ödenmesi için; faturalar taranarak MEBBİS / Bütçe modülü içerisindeki ilgili yere yükleme yapılarak ödenek istenecek, Ödenek isteği onaylanıp okul hesabına yatırıldıktan sonra fatura ödemesi yapılacaktır. Bu ödenek kesinlikle başka amaçlı kullanılamaz. Bu işlem aksi belirtilmedikçe her fatura dönemi rutin bir şekilde okul idarelerince yapılacaktır.

5-Fatih Projesi Eğitimlerine Merkezi Uzaktan Eğitim şeklinde “Fatih Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi (ESY) Eğitimi” eklenmiştir. Fatih Projesi kapsamındaki tüm kurum öğretmenleri (daha önce “Fatih Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu” yüzyüze eğitimini alanlar dahil)  bu uzaktan eğitimi almak zorundadır. Eğitimlere MEBBİS modülü üzerinden Hizmetiçi Eğitim başlığı altından Uzaktan Eğitim seçilerek ulaşılabilmekte ve başvuru yapılabilmektedir. Bu eğitim sonunda eğitimin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için öğretmenlerimiz ‘uygulama formu’ doldurarak elektronik ortamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi Koordinatörlüğüne göndermesi gerekmektedir.

6- 2017 yılı Mahalli Hizmet içi Eğitim olarak “Fatih Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu” ve “Fatih Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi (ESY) Eğitimi” yüz yüze eğitimleri başvuru yapan öğretmenlerimize verilmeye devam edecektir.

7-Okul Bilişim Teknolojileri Rehberliği (BTR) görevlendirmesi Bakanlığımız 30.12.2015 tarih ve 13507730 sayılı yazıda belirtilen kriterler ile Fatih Projesi kapsamındaki okullarda yapılmaktadır. Bu yazı eklerinde BTR Öğretmeninin görevleri ve sorumlulukları net bir şekilde belirtilmiştir. BTR Öğretmenlerinin okullardaki yaptığı çalışmalar ilk önce okul idareleri tarafından takip edilecektir. Çalışmaları ve performansı yeterli görülmeyen BTR Öğretmenleri okul idaresince müdürlüğümüze bildirilecektir. Kurulan komisyon BTR Öğretmeninin çalışmalarını yerinde inceleyecektir.

8-Sınıflarında Access Point (AP) olmayan okullarımız bulunmaktadır. Bu okullarımız bakanlığımızın AP alımdan sonra yapılacak testler sonrasında Etkileşimli Tahtalarına (ET) internet bağlantısı gelecektir. AP alımı ve kurulumu ile ilgili bir takvim açıklanmamıştır. Sürecin yönetimi bakanlığımıza aittir.

9-2016 – 2017 Eğitim-Öğretim yılında öğretmen ve öğrenci tablet dağıtımı ile ilgili bir takvim belirlenmemiştir. Bununla ilgili olarak takvim açıklandığında gerekli duyurular yapılacaktır. Duyurular Müdürlüğümüz web adresinden de takip edilmelidir.

10-Eğitimde Fatih Projesi Faz3 ihalesi çalışmaları kapsamında okullarımızdan Etkileşimli Tahta ve Altyapı ihtiyaçlarını belirlemek üzere bilgi toplanmış ve bakanlığa iletilmiştir. Bu tip bilgi ihtiyacı acele ve günlü olarak istenmektedir. Bu sebeple bu duyurular web sayfası ve e-posta yoluyla yapılmaktadır. Mağduriyetleri önlemek için okullarımız e-postalarını sıklıkla kontrol etmeli ve e-posta kutularını dolu bırakmamaları önem arz etmektedir. Bilgi girişleri okul idareleri sorumluluğundadır. Bilgi girişini eksik, yanlış yapanlar ve bilgi girişi yapmayan okullar bakanlığımızca ihale dışı bırakılmaktadır. Şu anda Faz3 ile ilgili ihale ve iş takvimi henüz açıklanmamıştır. Açıklandığında duyuru ve e-posta ile bilgi verilecektir.

 

 

 

Gülbaharhatun Mahallesi Hükümet Konağı 61040 Merkez / TRABZON - 0 462 230 20 94 (Santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.