TRABZON İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yerel Hedef Eğitim İçerikleri

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında ilimiz için belirlenen "Yetenekler, Mesleki İlgi ve Değerlerini Tanıma" yerel hedefine yönelik olarak hazırlanan içerikler yayınlanmıştır.
2022-2023 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yerel Hedef Eğitim İçerikleri

        Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği gereği rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için hedefler belirlenmektedir. Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin eğitim kurumlarına özgü çalışmalara daha fazla ağırlık verebilmesi ve belirlenen hedeflere ilişkin çalışmaların daha yoğun olarak sürdürülebilmesi amacıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı için genel ve yerel hedef bir adet, özel hedefler iki adet olarak belirlenecektir. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için bakanlığımız tarafından "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" genel hedef olarak belirlenmiş olup; yerel hedef  "Yetenekler, Mesleki İlgi ve Değerlerini Tanıma" olarak belirlenmiştir.

      Belirlenen yerel hedefin eğitim kurumlarında planlı, standart ve sürdürülebilir olarak sunulabilmesi amacıyla ilimiz genelinde çeşitli eğitim kademelerinde görev yapan Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlardan oluşan içerik hazırlama komisyonu oluşturulmuştur. 26 Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmandan oluşan komisyon Ortahisar ilçesi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 6-14 Eylül tarihleri arasında görevlendirilerek, bütün eğitim kademelerine yönelik eğitim içerikleri hazırlanmıştır. Bütün eğitim kademeleri için farklı olarak hazırlanan veli, öğrenci broşürleri, sunumlar, afişler, etkinlikler ve videolardan oluşan içeriklere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

 

 

Okul Öncesi içeriklerine ulaşmak için tıklayınız

İlkokul içeriklerine ulaşmak için tıklayınız

Ortaokul içeriklerine ulaşmak için tıklayınız

Ortaöğretim içeriklerine ulaşmak için tıklayınız

Ortaöğretim öğrencilerine ve velilerine yönelik video için tıklayınız (videoyu açtıktan sonra videonun sağ alt köşesinde bulunan indir butonunu tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz)

Gülbaharhatun Mahallesi Hükümet Konağı 61040 Merkez / TRABZON - 0 462 230 20 94 (Santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.