TRABZON İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 - 2023 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ İL YÜRÜTME KOMİSYONU SENE BAŞI TOPLANTISI DÜZENLENDİ

2022 - 2023 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ İL YÜRÜTME KOMİSYONU SENE BAŞI TOPLANTISI DÜZENLENDİ

2022 - 2023 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ İL YÜRÜTME KOMİSYONU SENE BAŞI TOPLANTISI DÜZENLENDİ 

         2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Sene Başı Toplantısı, Müdürümüz Hüseyin Burak Fettahoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi.

          Trabzon Merkez Fen Lisesi Salonu'nda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Fatma Zehra Aydın'ın da katıldığı toplantıda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu'nun görevleri Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın  tarafından hatırlatıldı.

         a) Haziran ayında yapılan toplantıda iline ait rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ihtiyaç analizi sonuçları ile e-Rehberlik sisteminde yer alan ilgili eğitim öğretim yılına ait verileri inceler ve değerlendirir. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin ihtiyaçlar doğrultusunda bir sonraki eğitim öğretim yılı için yerel hedefleri belirler.

           b) Belirlenen yerel hedeflerin eylül ayının ilk haftasında e-Rehberlik sistemine işlenmesini sağlar.

     c) Eğitim kurumlarının rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda aile, öğrenci, öğretmen, yönetici ve diğer kamu personeline yönelik yürütülecek etkinlikleri planlar.

         ç) Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan eğitim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesi için alınacak tedbirleri karara bağlar.

         d) Haziran ve eylül aylarında yapılan her iki toplantıda alınan kararların uygulanmasına yönelik gerekli tedbirleri alır. Tutanağın toplantıların yapıldığı ay içerisinde il millî eğitim müdürlüğünce Bakanlığa gönderilmesini sağlar.

         e) Açılmasına ihtiyaç duyulan rehberlik ve araştırma merkezleri ile ilgili değerlendirmede bulunur ve alınan kararlar doğrultusunda Bakanlığa gönderilmek üzere il millî eğitim müdürlüğüne teklifte bulunur.

         f) Rehberlik ve araştırma merkezlerinin sorumluluk bölgelerini kapasitelerine göre her yıl değerlendirir. Rehberlik ve araştırma merkezlerinde düzenlemeye ihtiyaç duyulacak hususlarda Bakanlığa gönderilmek üzere il millî eğitim müdürlüğüne teklifte bulunur.

         g) Yıl içerisinde ilin ihtiyacına yönelik düzenlenecek rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin mahalli hizmet içi eğitim ihtiyaçlarını belirler ve teklifi il millî eğitim müdürlüğüne gönderir.

      Bu görevler dahilinde görevini en iyi şekilde yerine getiren Komisyon Üyeleri'ne teşekkür eden Müdürümüz Hüseyin Burak Fettahoğlu, bu yıl da yapacakları başarı çalışmalar için tüm rehber öğretmenlerimize teşekkür ederek başarılar diledi ve toplantıyı sonlandırdı. 28-09-202228-09-202228-09-202228-09-202228-09-2022

 

Gülbaharhatun Mahallesi Hükümet Konağı 61040 Merkez / TRABZON - 0 462 230 20 94 (Santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.