TRABZON İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Yılı Eğitim- Öğretim Yılına İlişkin Değerlendirme Toplantısı Valimiz Sayın İsmail USTAOĞLU Başkanlığında Gerçekleştirildi

2019-2020 Yılı Eğitim- Öğretim Yılına İlişkin Değerlendirme Toplantısı Valimiz Sayın İsmail USTAOĞLU Başkanlığında Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın İsmail USTAOĞLU başkanlığında, 2019-2020 eğitim-öğretim yılına ilişkin yapılan ve yapılacak çalışmaların, eğitim göstergelerinin, eğitim planlanması hakkında genişletilmiş değerlendirilme toplantısı yapıldı.

Valilik A toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sayın Valimizin yanı sıra, Müdürümüz Hızır AKTAŞ, mülki idare amirleri ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Toplantıda, merkez ve ilçelerdeki okulların eğitim durumu, eğitim planlanması, mevcut okulların yeterlilik durumu, taşımalı eğitim sistemi, ileriye dönük programların geliştirilmesi ile çözüm önerileri gibi konular ele alındı.

Buradaki konuşmasında ülkemizin en önemli konusunun eğitim olduğunu ve eğitim için tüm imkânların seferber edildiğini söyleyen Sayın Valimiz, ?İnsana yapılan yatırım hiçbir zaman boşa gitmez. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim vermek hepimizin en önemli görevidir.

Trabzon´un eğitim potansiyeli açısından çok güçlü bir il. Bu dönem içerisinde il olarak LGS´de Türkiye birincisi olmamızdaki başarı bu seviyenin en önemli göstergesidir. Önemli olan göstermiş olduğumuz bu başarıyı sürdürebilmemiz. Eğitim çıtamızı daha ileriye taşımak adına yapmamız gereken ne varsa hep birlikte yerine getireceğiz.

İlimiz zor bir coğrafyaya sahip. Yerleşim yerlerimiz dağlık bölgelerde kurulu.  Bundan dolayı da taşımalı eğitimde bir takım istenmeyen sorunlar yaşanabiliyor. Yeni eğitim-öğretim yılında bu sorunların çözümü için çalışmalar yapacağız. Trabzon?da eğitime destek veren çok önemli iş adamlarımız ve yerel girişimcilerimiz var. Bu konuda son derece şanslıyız. Kamu kurum kuruluşlarımız, iş adamlarımız, yerel girişimcilerimiz ile çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması adına el ele vererek güzel çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.

08-05-201908-05-201908-05-201908-05-2019

Gülbaharhatun Mahallesi Hükümet Konağı 61040 Merkez / TRABZON - 0 462 230 20 94 (Santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.