TRABZON İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi.

2017-2018  eğitim-öğretim yılında okulların çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri toplantısı, Valimiz Sayın Yücel YAVUZ başkanlığında Valilik-B toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ´ın yanı sıra ilimizdeki ilgili bütün kurum müdürleri de katıldı.

Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerimizde “Okul Güvenliği” ile ilgili Valilerimizin ve kaymakamlarımızın başkanlığında toplantılar yapıldığını ifade eden Valimiz Yücel Yavuz “Muhtarlarımız, kurum müdürlerimiz ve eğitim ile ilgili bütün tarafların katılımıyla bir toplantı planlaması yapıldı. 11 Eylül’de birinci sınıflarımız 18 Eylül’de diğer sınıflarımız eğitim ve öğretime başlayacak. Ülkemiz genelinde yaklaşık 20 milyona yakın öğrencimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz  ve  velilerimizin katılımıyla muazzam  bir eğitim öğretim  dönemi başlıyor. Bu sene itibariyle geçen yıllara göre “Okul Güvenliği” konusunda tedbir ve önlemlerle ilgili olarak algı ve dikkat yoğunlaşması açısından daha spesifik ve daha konuya odaklı  farklı bir duruş sergileniyor. İçişleri Bakanlığı olarak öncelikli olarak güvenlik, Milli Eğitim Bakanlığımızla, Sağlık Bakanlığımızla, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığımız ve yerel idarelerimiz ve tüm güvenlik birimlerimizle 2017-2018 eğitim öğretim yılında çok daha farklı bir metotla huzurlu bir biçimde başlayacağız ve devam ettireceğiz. Bu prensipler çerçevesinde tüm ilçelerimizde  toplantılar yapıyoruz” dedi.

Trabzon olarak bütün ilçelerde eşzamanlı olarak toplantıların başladığını belirten Vali Yavuz alınacak tedbirlerle ilgili olarak şunları söyledi:

“İlçelerimizde sağlık ortamı açısından okullarımızda eğitim ortamının sağlıklı bir biçimde gerçekleşmesi için burada alınan kararlar doğrultusunda tedbirler alınacak. Gıda Güvenliği anlamında kantinler çok önemli. Buralarda Tarım İl Müdürlüğümüz, İlçe Tarım Müdürlüklerimiz, okul yöneticilerimiz duyarlılık gösteriyorlar bu sene bu denetim ve tedbirleri  daha da artıracağız.

Ülkemizin en önemli  sorunlarından biri olan uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığımızın yaptığı  çok ciddi çalışmaları bu sene de devam ettireceğiz.

Servis Araçlarının Güvenliği İçin Tüm Kurumlarımızla Birlikte Tedbirler Alıp Denetimini Yapacağız

Okullara belli yerlerde servislerle ulaşan öğrencilerimiz var. Servis araçlarının güvenliği,  uyulması gereken standartların neler olduğu, bunlara uyulup uyulmadığı ve nasıl bir mekanizmayla bu sistemin çalışması gerektiği  hususu ayrıca değerlendiriliyor. Emniyetimiz, jandarmamız, zabıtamız ve Büyükşehir Belediyemiz gerekli tedbirleri almış durumdalar. Bunların uygulanması noktasında daha sıkı bir denetim yapılacak.

Okul Çevrelerindeki Sokaklarımızın Aydınlatılarak MOBESE Sistemine Entegre Edilmesi Öngörülüyor

Okul güvenliği anlamında geliş ve gidiş güzergahında okullarımızın etrafında aydınlatma konusunu yeniden ele alıyoruz. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin  güvenliği bakımından okul çevresindeki sokakların aydınlatması çok önemli. Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili güzel bir çalışma yaptılar. Özellikle hassasiyeti belirlenmiş okullarımızın  Kent Güvenlik Sistemine entegre edilmesi yönünde bakanlığımızın çalışmaları var. İlimizde hassasiyeti olan mahallerin ve okullarımızın 7 gün 24 saat esasıyla izlenmesi gereken alanların bu sisteme alınması hususu görüşülüyor ve gerekli tedbirler alınıyor.

Sabah saatlerinde geç aydınlanması ile ilgili sorun yaşanmaması için belli yerlerdeki okullarımızın giriş çıkış saatlerini belirleyeceğiz. Bütün bunlara rağmen siz ne kadar tedbir alırsanız alın herşey insanın kendisinde başlayıp bitiyor. Bu konuda dikkat yoğunlaşması ve duyarlılık oluşturulması da ayrıca gerekiyor.

Okul Çevrelerindeki İnternet Kafelerin Denetimlerini Aynı Hassasiyetle Gerçekleştireceğiz

Okul çevrelerindeki internet kafelerin aynı hassasiyetle takibi konusunda duyarlılığımızı devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın da bu konuda hassasiyet göstererek olumsuz durumlar karşısında şikâyetlerini bekliyoruz. 

2017-2018 eğitim öğretim yılında bütün eğitim kurumlarımızda huzurlu bir ortamda ve başarılı bir netice alacağımız sezon olmasını diliyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüz, Okul müdürlerimiz ve tüm çalışanlarımız bu konudaki hassasiyet ile çalışmalarını sürdürüyorlar.  Geçen sene TEOG, LYS başarımızın yanı sıra bireysel başarılarımızda da gelişmeler var.  Akademik başarı sıralamasında ilimiz iyi durumda bulunuyor. Sadece öğretim alanında değil eğitim alanında da öğrencilerimizin sosyal ve sportif faaliyetlere katılımı ve özgüven geliştirecek faaliyetlerin artırılması hususuna da önem veriyoruz. Bunların neticesi de alınacaktır. 2017 2018 eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 08-09-201708-09-201711-09-2017

Gülbaharhatun Mahallesi Hükümet Konağı 61040 Merkez / TRABZON - 0 462 230 20 94 (Santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.