TRABZON İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Törenle Açıldı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Açılış Töreni Valimiz Sayın Abdil Celil ÖZ’ün katılımıyla Prof. İhsan Koz İlkokulunda gerçekleştirildi.
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Törenle Açıldı.

Valilik binası önündeki Atatürk alanında yapılan çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından törenlere Prof. İhsan Koz İlkokulunda devam edildi.

Prof. İhsan Koz İlkokulunda düzenlenen  törene Valimiz Sayın Abdil Celil ÖZ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah KINALI, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları ve Yayımlar Daire Başkanı Ercan ŞEN, Milli Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ, Ortahisar Kaymakamı Mahmut ŞİRİNOĞLU, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür KÖSE, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler  katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, folklor gösterileri ve skeçler sergiledi.

Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ, eğitim camiası olarak yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın doyumsuz heyecanı içerisinde olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti.

            “Bugün okul öncesinde 6.831, ilkokul 1.sınıfta 8.235 öğrencimiz ilk defa okullu olmaktadır. Toplamda 154.084 öğrencimize Allahtan zihin açıklığı diliyorum. Onları hayata hazırlayacak fedakar öğretmen arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

            Değerli Hazirun ;

Kuşkusuz eğitim üzerinde hassasiyetle durulması gereken insan için olmazsa olmaz bir süreçtir. Kainatın öznesi olan insana şekil verme, biçim kazandırma, yön ve istikamet gösterme, zarifleştirme anlamlarına gelen eğitim dar manasıyla: “İnsan gelişimin düzenli, bilinçli olarak yönetilişi ve etkilenişidir” şeklinde Bedia AKARSU tarafından ifade edilmektedir.Her ilmi disiplin eğitimi kendi penceresinden değerlendirmeye çalışarak farklı tarifler ortaya koysa da; Eğitim  bir plan ve  hedefe göre insanın yetiştirilmesi, ruh ve beden sağlığını koruyarak geliştirilmesi için yapılan bütün çalışmaların adıdır.Milletimizin devamını sağlayacak yeni nesli yetiştirme ve sorumluluk almaya hazırlama faaliyeti olan eğitim rastgele yürütülecek bir iş değildir. Zor ve sorumluluğu ağır olan bu görev toplumumuzun bütün katmanlarının desteği ve katkısı ile hedefine varacaktır.

Trabzon özelinde Sayın Valimizin öncülüğünde Belediyelerimiz, Üniversitelerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Basınımız. Velilerimizle tek yürek olarak bizlere emanet edilen milletimizin istikbali yavrularımızı yarınlara en güzel bir şekilde hazırlamanın gayreti içindeyiz. Bu anlayışla 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında öğrencilerimizin değişik alanlarda bir çok başarılarına şahitlik ettik.

Bakanlığımızın düzenlediği 11.648 öğrencimizin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarında ( TEOG )il ortalamamızı önceki yıllara oranla artırarak, iller sıralamasında 22. sıraya yerleştik. 9106 öğrencimizin katıldığı YGS sınavında nitelikli bir başarı elde ederek öğrencilerimizin % 25 i 450 e üzeri puan almış, LYS Lisans Yerleştirme Sınavlarında % 39 olan yerleştirme yüzdemiz % 41 e yükselmiştir. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında TEOG sınavlarında il sıralamazını onlu sıralar, Lisans Yerleştirme Yüzdemizi de % 45 – 50 bandına taşımayı hedeflemekteyiz. Sınavlarda elde edilen bu başarıya okullarımızda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızın katkısı oldukça fazladır. İlimiz genelinde 265 okulda 1976 öğretmenle 52.072 öğrencimiz bu etütlerden ücretsiz istifade ettirilmiştir. Bu eğitim öğretim yılında da kurs planlarımızı yapılmış olup Ekim ayının ilk haftasından itibaren başlatılacaktır.

Ayrıca ilimize intikal eden  1.748.916 adet kitap öğrencilerimizle buluşturulmuştur.

Bilimin ve bilimsel çalışmaların öğrenciler tarafından benimsenmesini teşvik etmek, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesini sağlamak, araştırma tekniklerini, bilimsel raporlama ve bilimsel sunum becerilerini genç beyinlere kazandırmak amaçlı TÜBİTAK proje yarışmalarına 289 proje ile katılarak hem bölge de hem  de finallerde Türkiye 1.ciliği ve Türkiye 3.cülüğü elde edilmiştir. Proje kültürünün yaygınlaştırılması amaçlı 32 okulumuzun katılımı ile 950 proje ile bilim fuarı düzenlenmiştir. Akademik çalışmaların yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerimizle de İl, Bölge, Ulusal ve Uluslar arası Yarışmalara katılarak Ulusal dalda 19 derece, Uluslararası dalda 1 Dünya Birinciliği Ülkemize kazandırılmıştır. Öğrencilerimizin daha güzel fiziki mekanlarda eğitim almalarını sağlamak, daha kaliteli eğitime ulaşmak için tam gün eğitime geçme hedefi ile okul ve derslik sayılarımız artırılmış. Bu yıl 213 yeni derslik, 1 Atölye, 1 Spor Salonu, 200 Kişilik Pansiyon ve 90 Kişilik Uygulama Oteli öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu başarımızda emeği geçen öğretmenlerime, okul idarecisi arkadaşlarıma,  velilerimize ve Belediyelerimize teşekkür ediyorum. Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum.

İl çapında eğitim faaliyetlerimizi büyük bir hassasiyetle  takip eden ve bizlere her türlü maddi manevi desteği esirgemeyen Sayın Valimize Milli Eğitim Camiamızın ve şahsımın şükranlarını arz ediyorum.

Saygıdeğer Velilerimiz;

Eğitim sistemimiz içerisinde sizlerin önemi oldukça fazladır. Sizlere rağmen başarılı olmamız mümkün değildir. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı beraberce hayata hazırlayacağız. Bunun için her zaman iletişim halinde olmamız kesintisiz bir diyalog ortamı oluşturmamız gerekmektedir. Okullarımız sizlerin her zaman gelip-gideceğiniz, sorup sorgulayacağınız, bildiklerinizi paylaşacağınız yerlerdir. Bunun için kimseden izin almanız söz konusu değildir. Yavrularınızın okuduğu sınıfları, alışveriş yaptığı kantinleri, kullandığı lavaboları, yemek yediği salonları her bakımdan ziyaret etmeniz, tespitlerinizi idareci arkadaşlarımızla paylaşmanız bizleri işimize motive edecektir. İnanıyoruz ki iyiye ve güzele ancak bu şekilde ulaşabiliriz.

Peygamber mesleğinin günümüz temsilcileri Sevgili Öğretmen Arkadaşlarım.

Eğitim sistemimiz teknolojik olarak ne kadar mükemmel hale gelirse gelsin, ders içerikleri e ortamlarda hazırlanıyor olsa da, sınavlar uzaktan kontrollerle yapılıyor olsa da hedeflenen amaca sizsiz ulaşmanın mümkün olmadığı gün gibi aşikardır. Sizin fedakarlığınız, sevginiz, dokunuşunuz , tebessümünüz Eğitimimizin olmazsa olmazıdır. Sizlere emanet edilen Ülkemizin geleceği küçücük yavrularımızı bu vatana aşık, değerlerine sahip , kardeşlik anlayışını  içselleştirmiş bilgi ve kültürlü bir insan olarak yetiştirmek ancak sizlerin gayreti ile, sabrıyla, fedakarlık ve sevginiz ile mümkün olabilecektir. Bu dileklerle aramıza bu yıl katılan 96 yeni öğretmenimizle hepinize yürekten başarılar diliyorum.

Muhterem Hazirun;

Ülkemiz çok kritik bir süreçten geçmektedir. İnsani eğitimden ve insani duygulardan nasipsizlerin ocaklarımıza düşürdüğü ateş yüreklerimizi dağlamaktadır. Zor şartlarda kazanılan vatan topraklarımızın kalemle korunma azmi, daha kalıcı bir huzuru ve ülke safında birliği ve kardeşliği sağlayacaktır.Bunun içindir ki okullarımızda verilecek akademik öğretim ile beraber değerlerimizin tanıtımı ve eğitimi de önceliklerimiz arasında olacaktır.

Sayın Valim;

Sizlerin öncülüğü ile İlimizde sürdüreceğimiz Eğitim faaliyetlerinin daha güzel neticelere ulaşması için bütün gayretimizle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.Eğitim çalışanlarımızla, kurumlarımızda geliştireceğimiz projelerimizle sisteme dinanizm kazandırma gayretimiz olacaktır.Milletimizin istikbali gibi çok değerli bir mirası devralacak olan çocuklarımızı, üstlenecekleri görevleri başarı ile yapabilecekleri özellikleri kazanmış bir şekilde hazırlamak için ilimizin bütün imkanları seferber edilecektir. Yaz dönemi yapılan çalışmalarımız Eğitim Öğretim Yılı başarı çıtamızın daha yukarılara çıkmasını sağlayacaktır. Eğitim Faaliyetlerimiz okul, aile ve toplum üçgeninde mütalaa edildiğinde ve etkisi itibariyle bütün toplumu alakadar etmektedir. Bu münasebetle şehrimizin bütün dinamiklerini eşrafımızı, basınımızı, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı eğitime destek vermeye çağırıyorum.Toplumumuzun bütün katmanlarıyla el ele vererek, İlimizde bir eğitim hamlesiyle, çocuklarımızı nitelikli birer insan olarak yetiştirerek ülkemizin zenginliğine katkı sunmayı başaracağımıza inanıyorum.Eğitim kurumlarımız sevgi ve şefkatin menbai ilgili ve bilgili öğretmenlerimizle halkımızın hizmetinde olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılının Ülkemize, İlimize hayırlar getirmesini Yüce Mevla dan niyaz ediyorum. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize üstün başarılar diliyor hazirunu saygıyla selamlıyorum.” dedi.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları ve Yayımlar Daire Başkanı Ercan ŞEN ise yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“2015-2016 eğitim-öğretim yılı ülkemize ve hepimize hayırlı uğurlu olsun. Öncelikle değerli Bakanınız Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı’nın  selamlarını iletiyorum. Hepimizin bildiği gibi Trabzon tarihi boyunca eğitim, bilim, kültürel  hayatta ve hayatın diğer alanlarında devamlı başarılı olmuş, ülkemizin, yurdumuzun  yükünü taşımaktan şeref duymuş  güzide bir şehrimizdir. Programı düzenlemiş olduğumuz bu güzel okulumuza adını veren  rahmetli Prof. İhsan Koz hocamız eğitime uzun yıllar katkı veren bir matematik profesörüydü. Şu anda buradaki çocuklarımız, değerlerimiz onun izinden giderek ülkemizin eğitim ordusuna kaliteli bir bilim adamı, nefer olacaklardır. Bu temennilerle 2015-2016 eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum.”

Valimiz Sayın A.Celil Öz ise yaptığı konuşmada, “Hepimiz heyecan içersindeyiz. Okullarımızı, öğretmenlerinizi ve arkadaşlarınızı çok özlediniz. Eğitimde öncü okullarımızdan birisi olan bu okulda bugün bu özlemle hep birlikte coşku ile kucaklaştık. Okul yönetimiyle, öğretmeni, öğrencisi ve velisiyle kaynaşarak eğitimde başarışı nasıl yükseltebileceğimizin önemli adımlarının atıldığı okullarımızdan birisidir bu okul. Eğitimde başarının buradan geldiğini biliyoruz. Teknolojiyi kullanma ve eğitimde kaliteyi yükseltme anlamında önemli yatırımlar yapıldı. İnşaatı ve ihalesi tamamlanan, ihale aşamasında olan derslik sayımız 600’ün üzerindedir. İkili eğitime son vermek istiyoruz. Laboratuarlarımızı, kütüphanelerimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Bakanlığımızın ve hükümetimizin bu anlamda çok güzel projeleri var. Ancak ne kadar modern binalarınız olursa olsun, ne kadar teknolojik donanıma sahip olursanız olun, sonuçta başarı öğretmenin, örencinin, velilerimizin ve okul yöneticilerimizin uyumlu çalışmasına bağlı oluyor. Bu konuda başarılı okullarımız var. Son yapılan TEOG sınavlarında ilimiz 35. 36. sıralardan 22.sıraya geldi. yine üniversiteye giriş sınavlarında başarı çıtasının yükseldiği görülüyor. Hep birlikte ekip ruhunu oluşturabilirsek eğitimdeki çıtamızı daha da yükseltiriz. Yeni eğitim öğretim döneminde bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

 Ders zilini çalarak 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının startını veren Vali Öz, okulu gezerek öğretmenlerle görüştü.

 

 

 

 

Gülbaharhatun Mahallesi Hükümet Konağı 61040 Merkez / TRABZON - 0 462 230 20 94 (Santral)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.